https://mobirise.com/

De Omgeving

Wie een goede nachtrust graag combineert met een flinke wandeling, een leuke fietstocht of een tochtje over het water, is bij Casa Orizzonte in Terontola, helemaal in zijn element. Het is geen gewone Bed & Breakfast, het is een Bed & Biking. Alles bij Casa Orizzonte staat in het teken van een enerverend verblijf. Met een goed ontbijt als vast vertrekpunt van de dag.


De omgeving maakt zoveel mogelijk dat een week in Casa Orizzonte, zo voorbij is. Iedereen kan vanuit Terontola zijn eigen super-vakantie houden. Van sportief fietsen of watersporten, tot lange wandelingen of het bezoeken van de vele culturele en historische plaatsen.

Lago Trasimeno

Lago Trasimeno

Met zijn 126 km² is Trasimeno een groot Apennijns bergmeer. 7 meter diep en liggend op 259 meter boven zeeniveau heeft het een strategische ligging. In 217 voor Christus versloeg Hannibal er de Romeinse consul Gaius Flaminius. En daarna volgende nog vele veldslagen waar de versterkte stadjes en de vele forten en kastelen in de omgeving nog van getuigen. De olifanten zijn verdwenen en de legers ook, wat bleef is de schitterende omgeving.

Het meer is groot genoeg om verschillende watersporten te beoefenen. Maar ook lekker met een bootje het water op, is een aanrader. Wie om het meer wil fiets wordt wel voor een uitdaging gesteld, het is iets voor de geoefende wielrenner.

Lago Trasimeno
De cultuur tref je overal

De cultuur tref je overal

Elk dorp of stadje heeft zijn eigen culturele schatten. Van vroeg christelijke kerken en kloosters tot overblijfselen van de Romeinse- en Etruskische cultuur. Goed per fiets te bereiken in de directe omgeving. En omdat Terontola in het dal ligt, kunt u het bergverzet op de ATB ongebruikt laten.

Natuurlijk zijn de beroemde steden absolute toppers. Siena, Florence, Assisi en Perugia. Allemaal meer dan een bezoek waard. En gelukkig allemaal goed te bereiken vanuit Casa Orizzonte. Wie liever de auto laat staan, springt in het dorp op de trein en is gemakkelijk diezelfde avond weer terug.

Treinstation van Terontola
La Casa Orizzonte

De actieve vakantieganger

Casa Orizzonte is niet voor niets een Bed & Biking. Fietsen is een van de grote passies van de eigenaar, daarom koos hij voor dit gebied. In het relatief vlakke dal ligt een uitgebreid wegennet klaar om verkent te worden. Met als hoofdprijs een schitterend gebied, leuke dorpjes en natuurlijk de uitdaging van de Apennijnen, de bergrug die altijd dichtbij is.

Er zijn verschillende fietstochten mogelijk, voor de recreatieve fietsen en voor de echte cracks. Natuurlijk zijn er uitstekende fietsen te huur en krijgt u handige tips om de mooiste plekjes, per fiets, te ontdekken.

verschillende fietstochten