Mobirise Website Maker

Italië, het land van Dolce Vita.

Wie Italië zegt, denkt aan ruim drieduizend jaar cultuur. Aan het goede leven, de bijzondere keuken en het schitterende landschap. Van de Alpen in het noorden, de Po vlakte en de glooiingen van de Apennijnen tot het woeste landschap van de Abruzzen en het zuidelijke Regio Di Calabria. Ruim 1.200 kilometer afwisseling. Elk landschap heeft zijn eigen bekoringen, maar Toscane en Umbrië springen er echt uit.

Toscane, het paradijs op aarde

Toscane, het paradijs op aarde

Niet onbekend bij de Nederlanders, maar met gelukkig nog veel onbekende plekjes. Dat is Toscane. Met bijzondere steden als Florence, Siena, Arezzo en Pisa. Maar ook met de onbekende pareltjes als Lucca, San Gimignano en Volterra. Daar waar het landschap van Toscane overgaat in het Etruskische Umbrië, ligt, nog net in Toscane het dorpje Terontola. Een Italiaans dorpje, rustend tegen de heuvels van de Apennijnen en uitkijkend over het meer van Trasimeno.

Terontola, op de grens van Toscane en Umbrië

Op de grens van twee van de mooiste provincies van Italië, ligt Terontola. Tegen de heuvels van de Apennijnen, kijkt het uit over het meer van Trasimeno. Een perfecte uitvalsbasis voor wie van wandelen, fietsen of watersport houdt. Maar ook de cultuur minnaar komt niets te kort. Perugia en Assisi liggen op de route en Lucca, Florence en Siena zijn makkelijk in ‘n dag te bezoeken. Voor een dagje Rome spring je in Terontola op de trein die je door een afwisselend gebied in 2 uur naar de stad der steden brengt.

Lago Trasimeno